Odontofobi

Sådan kommer du af med din tandlægeskræk

Enormt mange danskere lider i et eller andet omfang af tandlægeskræk – eller odontofobi som det også kaldes. Det kan være udløst af forskellige aspekter af det at gå til tandlægen, men vil oftest komme til udtryk ved et decideret ubehag i en eller anden afart ved tandlægebesøg – eller i nogle alvorlige tilfælde alene tanken om at besøge tandlægen. Lider man af tandlægeskræk vil man i mange tilfælde have forestillinger om, at ens tænder er i væsentligt dårligere stand, end hvad tilfældet er. Om end dette i de fleste tilfælde blot er forestillinger, kan slem tandlægeskræk i nogle tilfælde føre til, at man i længere tid end, hvad anbefalelsesværdigt er udebliver fra besøg hos tandlægen, hvilket ultimativt kan lede til forringet tandhelbred.

Lider du af tandlægeskræk, kan der derfor være mange gode grunde til at ønske at slippe af med skrækken – og det er heldigvis også muligt og faktisk slet ikke så svært, som man måske kunne gå at tro.

Når angsten er hæmmende

Man kan sagtens lide af tandlægeskræk, uden at det i noget større omfang hæmmer en. Mange mennesker føler et vist ubehag ved at besøge tandlægen alene fordi situationen er uvant. Tandlægeskræk i en mild grad kan derfor være til at leve med, men lider du af tandlægeskræk i et omfang, der hæmmer dig i den forstand, at den resulterer i, at du udebliver fra tandlægebesøg eller oplever meget stærke anfald af angst i forbindelse med besøg hos tandlægen er angsten hæmmende, og det er i sådanne tilfælde værd at overveje at gøre en målrettet indsats for at komme angsten til livs. En måde som fungerer for rigtig mange er at besøge en tandlæge, som er særligt specialiseret i at håndtere dig, der lider af odontofobi.

Vælg en tandlæge der kan hjælpe dig med at overvinde angsten

Det kan være meget forskelligt fra person til person, hvad det nærmere bestemt er ved et tandlægebesøg, der udløser angsten. For nogle er det hele scenariet som helhed, der er den udløsende faktor; andre føler angst ved de instrumenter tandlægen bruger; mens endnu andres odontofobi er så slem at alene det at skulle ringe og bestille en tandlægetid kan være meget grænseoverskridende. Vælger du en tandlægeklinik, som er særligt specialiseret i at håndtere dig, der lider af tandlægeangst, skal du ganske enkelt oplyse, at du lider af odontofobi allerede, når du bestiller en tid. Du vil helt fra start til slut opleve at være i trygge hænder og føle, at der bliver taget hensyn til din angst.

En klinik som tilbyder denne ekstra service er Tandlægerne på Østerbro. Når du ringer til klinikken og oplyser, at du har tandlægeskræk, vil de sætte en ære i at vise dig, at det faktisk kan være en god oplevelse at gå til tandlægen. Klinikken lover, at de kan få din tandlægeskræk til at forsvinde efter kun et eller ganske få besøg hos dem. Fremover vil du kunne gå til tandlægen helt uden bekymringer uden at døje mad angst og nervøsitet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *