stressed

Stress er en skjult dræber i vores dagligdag

Mange mennesker forklejner vigtighed i økonomisk stabilitet. Tager vi eksempelvis udgangspunkt Maslows gamle behovspyramide ligger de fysiske behov nederst. Det er disse behov, som bliver dækket ved en fast stabil indtægt. Har man ikke en fast stabil indtægt kan det ultimativt resultere i man ikke har penge til mad, penge til husly og så begynder stress’en at melde sig. Der er mange ting man kan gøre for at undgå at have denne følelse. Et godt eksempel er en a-kasse. En a-kasse giver dig finansiel sikkerhed i tilfælde af du bliver ramt af akut arbejdsløshed.

TIP: Mangler du penge, så kan du ansøge om et lån hos Santander.

En A-kasse er et krav for undgå at en eventuel arbejdsløshed har betydelige konsekvenser for din økonomi

I Danmark har vi et socialt sikkerhedsnet, som der er delte meninger om. Det sikkerhedsnet betyder at du kan minimere dine daglige stress bekymringer såfremt du tager dine forholdsregler. For I Danmark har man 2 muligheder når man er arbejdsløs men den ene kræver forarbejde og den anden kan have katastrofale følger.

En a-kasse betyder du ikke skal ændre dit liv radikalt

En A-kasse såsom ASE betyder at du får et eksistensgrundlag at leve for såfremt du bliver arbejdsløs. Derfor skal du ikke stresse over din dagligdagsøkonomi samtidig med at du skal bekymre dig om at finde et nyt arbejde.

For der er visse regler forbundet med en a-kasse. For i mange henseender virker den ligesom den bliver kaldt en arbejdsløshedsforsikring. Det vil sige at den ikke træder i kræft med det samme når du tegner den. Du skal have betalt den en given periode førend du kan kvalificere dig til at modtage en ydelse. Men har du betalt til a-kassen har du mulighed for at få penge når du bliver arbejdsløshedsunderstøttelse.

Det er ikke kun økonomisk hvor en a-kasse kan gøre en forskel

Mange tror at en a-kasse kun berettiger dig til penge og det er det eneste sted For en a-kasse kan også hjælpe dig med uddannelse og vigtigst af alt rådgivning hvis du skulle blive arbejdsløs. Det kan minimere dit stressniveau betragteligt at du har et lyttende og rådgivende øre.

Konsekvenserne ved ikke at have en a-kasse kan være betydningsfulde

Der hvor en a-kasse viser sin vigtighed er ved de konsekvenser det medfører hvis du ikke har en. For at modtage alternativet til dagpenge, som er kontanthjælp, skal du i modsætning til hvis du er på dagpenge sælge/bruge alle dine midler. For I Danmark er reglerne skruet sådan sammen at det offentlige kun tager sig af dig hvis du ikke selv kan. Det betyder at hvis du har en bil, så skal den sælges, hvis du har en ejerlejlighed/hus som du ejer, skal ejendommen også sælges. Har du en pensionsopsparing skal den ligeledes hæves.

Så overvej nøje om du ikke bør melde dig ind i en a-kasse, så hvis uheldet skulle være ude og du ender med at blive arbejdsløs så har du en mulighed for at få finansiel understøttelse og som samtidig kan rådgive dig og hjælpe dig med at finde et job.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *