Sexliv

Sådan får du et sundt sexliv

Drømmer du om at få et sundt sexliv, men ved du ikke, hvor du skal starte henne, eller hvordan du skal starte dialogen med din partner? Så kan du finde ud af, hvordan du får et sundt sexliv lige her.

Et sundt sexliv giver et sundt parforhold

Et sundt sexliv betyder meget, lige meget om du er i et parforhold eller ej. Det er noget, som betyder meget for mennesket, og det er noget, som der er meget snak om. Det betyder især noget, hvis du er i et parforhold, fordi det giver bare rigtig meget til et parforhold at kunne være intime og have god sex i hverdagen. Det kan være, at din partner og dig er gået lidt i stå i jeres sexliv, men så har I altså mulighed for at komme i gang igen og sætte gang i jeres sexliv.

Det er fantastisk at have et godt sexliv, og det kan virkelig gøre meget for jeres parforhold. Et sundt sexliv giver bare et sundt parforhold. Det gør, at I har mere overskud i jeres hverdag, og at I har mere kærlighed og intimitet mellem jer, hvilket er essentielt i et godt parforhold.

Find en sexgynge som kan gemmes væk igen

Hvis du gerne vil gøre noget ekstra for jeres sexliv og noget ekstra for jeres parforhold, så kan du købe en sexgynge. Det er et sjovt redskab, som kan give jer mulighed for flere stillinger, når I skal dyrke sex. Det kan dog være en ting, som I gerne vil have mulighed for at gemme væk igen, hvis I ofte får gæster derhjemme, som skal se jeres soveværelse. Derfor kan du nemt og hurtigt gemme sexgyngen væk, så den kun kommer frem, når I skal hygge jer intimt i soveværelset.

En sexgynge er noget sjovt, som du kan bringe ind i jeres sexliv, som kan give jer meget som par. Hvis I er et par, som udelukkende har sex i jeres seng, så giver det bare et ekstra pust at have sex et andet sted og at eksperimentere en lille smule, og det kan I nemt gøre med en sexgynge.

Dette kan I bruge en sexgynge til

En sexgynge er perfekt til at eksperimentere med stillinger. Det er ofte, at par sidder fast i de samme stillinger, såsom missionær eller doggy-style. Det kan du nemt og hurtigt gøre noget ved. Du skal blot købe en sexgynge, og så kan I allerede begynde at være lidt mere eksperimenterende, når det kommer til jeres stillinger.

Det kan nemlig godt virke skræmmende at skulle investere i en masse sexlegetøj, for at gøre jeres sexliv mere spændende. Hvis I blot er til samleje med jer to, så kan en sexgynge være en perfekt mulighed for jer. Den kan gøre mere for jeres stillinger og udfordre jer der, men stadig bevare jeres intimitet og tæthed i jeres sexliv. Det er værd at prøve, hvis I sidder lidt fast i de samme gamle stillinger, når det kommer til sex.

widex

Fire trin til bedre hørelse og livskvalitet

Begynder det at knibe med at følge med i samtalerne rundt om bordet når i er mange? Vil du gerne have skruet fjernsynet højere op end din ægtefælle? Så kan det tyde på, at din hørelse er blevet dårligere og at du kan have gavn af Widex høreapparater. Vejen til at få høreapparater starter altid med erkendelse. Når man er nået dertil, så er der kun fire enkle trin tilbage til at få bedre hørelse og bedre livskvalitet.

Bestil tid til en høreprøve

Det første step i processen mod at afhjælpe høretab er at få taget en høreprøve. Her finder man ud af om man overhovedet har problemer med at høre og i hvor høj grad det er. Du kan få foretaget en høreprøve ved din ørelæge eller hos en audiolog ved en privat høreklinik. Det er på baggrund af ens høreprøve, at det bliver vurderet, om man kan have gavn af høreapparater og hvilken type af apparater, som vil være gode for en. Danmark er førende inden for høreapparater og vi har mange stærke brands, som leverer kvalitetshøreapparater til hele verden. Widex høreapparater er bare én af dem.

Tag en snak med din audiolog om mulighederne

Når man først har fået konstateret et høretab, er næste skridt at tage en snak med ørelægen eller audiologen om mulighederne. En audiolog er uddannet inden for hørelse, høretab og høreapparater og kan give dig kompetent rådgivning og vejledning. I Danmark gives der tilskud til høreapparater. Det har derfor betydning for, hvilken pris man slev kommer til at betale i sidste ende. Der er også forskel på det offentlige og de private forhandlere. Hos det offentlige kan man få gratis apparater, men har til gengæld ikke adgang til de nyeste modeller på markedet. Hos de private klinikker er der et nyere udvalg og kortere ventetid, men til gengæld en egenbetaling. Det er også vigtigt at få sig en snak omkring, hvilke høreapparater der er relevante for en at afprøve.

Afprøv forskellige modeller, og find de rigtige høreapparater til dig

Det er ikke alle høreapparater, som passer til alle høretab. Og der kan være fordele og ulemper blandt de mange forskellige modeller. Det vigtigste er at finde frem til et sæt apparater, som passer netop til dine behov. For nogle handler det mest om, at lyden skal være så god som mulig.
For andre handler det om at apparaterne skal være så diskrete som muligt, samtidig med at de hjælper en. Derfor er det en god ide at afprøve forskellige modeller, inden man beslutter sig for, hvilke apparater man vil have. Lydbilledet er heller ikke ens i alle apparater. Generelt er der dog mange gode modeller på markedet. Blandt andre er Widex høreapparater især kendt for at levere god, naturlig lyd.

Vælg dine nye høreapparater

Når prøveperioden er overstået og du har været igennem rådgivning og vejledning, har du et godt grundlag for at beslutte, hvilke høreapparater du gerne vil have. Så er det bare om at komme i gang med at bruge dem og mærke den nye verden af lyd, som udfolder sig for dig.

kondomer

Protex lytter til sine kunder, når de skaber kondomer

For mange er det en svær sag at finde ordentlig mandlig prævention. Enten er de for små eller for store, for tykke eller for tynde. Det kan være de mindsker nydelsen eller kvalitet bare ikke er god nok. Heldigvis er det nu muligt at finde nogle ordentlige nogle.

Protex kondomer findes i et stort udvalg, så der er noget til enhver person. Alle har forskellige behov, og Protex kondomer formår at møde utrolig mange af dem.

Til dem, der søger forskellige størrelser

En af de største udfordringer, når man skal købe mandlig prævention, er størrelsen. Langt de fleste mænd vil have prøvet at bruge et kondom, som enten er for stort eller for småt. Hvis det er for stort, vil det glide af hele tiden, mens et for lille kan risikere at briste og gå i stykker. Hvis det går i stykker, kan man både risikere at få forskellige sexsygdomme eller forårsage en uønsket graviditet. Mandlig prævention er også den eneste prævention, som beskytter mod sexsygdomme. Det er altså utroligt vigtigt, at man finder den rigtige størrelse.

Til det har Protex skabt Classic og X-large udgaverne. Protex Classic er et helt almindeligt transparent kondom. Der er ingen riller, unødvendig farve eller lignende. Til gengæld er det med glidecreme for at gøre oplevelsen lidt bedre. Deres X-large udgave er ligesom Classic udgaven – der er ikke noget unødvendig farve, smag eller riller. Den er også stadig med glidecreme. X-large minder derfor meget om Classic – den eneste forskel er størrelsen

Til dem, der søger maksimal nydelse

Hvis du søger maksimal nydelse, findes der Protex kondomer specifik til det formål. Der er tre forskellige slags: Maximum Feeling, Super Thin og Ribbed.  

Ribbed er med riller. Disse riller øger ikke bare nydelsen for manden, men også kvinden. Sex bliver mere intens, fordi den føles mere naturlig. I stedet for den glatte overflade, man normalt forbinder med kondomer, får man nemlig den rillede overflade. Det føles altså slet ikke som om, at man bruger prævention, men man får stadig beskyttelsen. Især kvinder vil føle, at rillerne er stimulerende. De er derfor en god måde at gøre sex lidt bedre for begge parter, end det normalt er med beskyttelse.

Maximum Feeling minder lidt om Ribbed, men gør noget ekstra for samlejet. Der er nemlig både riller og dupper. Det er mening, at disse to faktorer skal øge kvindens nydelse. Som sagt føles sex mere naturligt og ikke som om, at man har glat gummi inden i sig. Udover rillerne og dupperne er det også ekstra tyndt. Det er mest for mandens skyld, så hans penis bedre kan blive stimuleret under akten. Herudover er penishovedet også profileret. For begge parters nydelse er der tilsat ekstra glidecreme end hos nogle af de andre kondomtyper.

Hvis man søger et kondom, som skal føles naturligt uden for meget ekstra, skal man gå efter Super Thin. Som navnet siger, er dette Protex kondom nemlig utroligt tyndt, hvilket stimulerer begge parter.

Odontofobi

Sådan kommer du af med din tandlægeskræk

Enormt mange danskere lider i et eller andet omfang af tandlægeskræk – eller odontofobi som det også kaldes. Det kan være udløst af forskellige aspekter af det at gå til tandlægen, men vil oftest komme til udtryk ved et decideret ubehag i en eller anden afart ved tandlægebesøg – eller i nogle alvorlige tilfælde alene tanken om at besøge tandlægen. Lider man af tandlægeskræk vil man i mange tilfælde have forestillinger om, at ens tænder er i væsentligt dårligere stand, end hvad tilfældet er. Om end dette i de fleste tilfælde blot er forestillinger, kan slem tandlægeskræk i nogle tilfælde føre til, at man i længere tid end, hvad anbefalelsesværdigt er udebliver fra besøg hos tandlægen, hvilket ultimativt kan lede til forringet tandhelbred.

Lider du af tandlægeskræk, kan der derfor være mange gode grunde til at ønske at slippe af med skrækken – og det er heldigvis også muligt og faktisk slet ikke så svært, som man måske kunne gå at tro.

Når angsten er hæmmende

Man kan sagtens lide af tandlægeskræk, uden at det i noget større omfang hæmmer en. Mange mennesker føler et vist ubehag ved at besøge tandlægen alene fordi situationen er uvant. Tandlægeskræk i en mild grad kan derfor være til at leve med, men lider du af tandlægeskræk i et omfang, der hæmmer dig i den forstand, at den resulterer i, at du udebliver fra tandlægebesøg eller oplever meget stærke anfald af angst i forbindelse med besøg hos tandlægen er angsten hæmmende, og det er i sådanne tilfælde værd at overveje at gøre en målrettet indsats for at komme angsten til livs. En måde som fungerer for rigtig mange er at besøge en tandlæge, som er særligt specialiseret i at håndtere dig, der lider af odontofobi.

Vælg en tandlæge der kan hjælpe dig med at overvinde angsten

Det kan være meget forskelligt fra person til person, hvad det nærmere bestemt er ved et tandlægebesøg, der udløser angsten. For nogle er det hele scenariet som helhed, der er den udløsende faktor; andre føler angst ved de instrumenter tandlægen bruger; mens endnu andres odontofobi er så slem at alene det at skulle ringe og bestille en tandlægetid kan være meget grænseoverskridende. Vælger du en tandlægeklinik, som er særligt specialiseret i at håndtere dig, der lider af tandlægeangst, skal du ganske enkelt oplyse, at du lider af odontofobi allerede, når du bestiller en tid. Du vil helt fra start til slut opleve at være i trygge hænder og føle, at der bliver taget hensyn til din angst.

En klinik som tilbyder denne ekstra service er Tandlægerne på Østerbro. Når du ringer til klinikken og oplyser, at du har tandlægeskræk, vil de sætte en ære i at vise dig, at det faktisk kan være en god oplevelse at gå til tandlægen. Klinikken lover, at de kan få din tandlægeskræk til at forsvinde efter kun et eller ganske få besøg hos dem. Fremover vil du kunne gå til tandlægen helt uden bekymringer uden at døje mad angst og nervøsitet.

Fjernelse af visdomstand

Skal du have fjernet visdomstænder?

De sidste sæt af kindtænder kan man sagtens leve fint med, men hvis der ikke er plads til dem, eller de på anden måde er til for meget besvær, så kan det være nødvendigt at få dem opereret ud.

Det kan være meget individuelt, hvor kompliceret sådan en fjernelse af visdomstænder forløber, men du kan selvfølgelig blive 100 % smertedækket både under operationen og i perioden efter.

Hvorfor får vi visdomstænder?

Man kan jo undre sig over, hvorfor mennesket udvikler visdomstænder, hvis der oftest ikke er plads til dem i kæben.

Det skyldes, at urmennesket havde mere brug for de stærke kindtænder, men evolutionen har langsomt gjort kæben mindre, da vi lever helt anderledes nu.

Men vi har stadig visdomstænderne. Nogle får dem alle fire, andre får færre. Nogle lever fint med deres, andre gør ikke.

Hvornår er det nødvendigt med en fjernelse af visdomstænder?

Det kan blive aktuelt i forskellige situationer. Hvis dine visdomstænder for eksempel vokser sidelæns, så støder de ind i nabotanden, hvilket jo ikke er så hensigtsmæssigt.

Hvis der simpelthen ikke er plads til flere tænder i kæbeknoglen, kan det medføre kroniske smerter.

Der kan også opstå andre problematikker, der gør det nødvendigt med en fjernelse af visdomstænderne.

Hvordan foregår en fjernelse af en visdomstand?

Det kommer som sagt noget an på, hvordan denne visdomstand sidder i kæbeknoglen.

Hvis din visdomstand er fuldt frembrudt, så bliver den trukket ud, hvis den kun er delvist frembrudt, så kræver det et lille snit for at få den ud.

I forhold til selve operationens forløb er det nødvendigt med en samtale med din tandlæge for at få forklaret netop din operation.

Under alle omstændigheder foregår operationen under lokalbedøvelse, så du er helt smertedækket under hele forløbet.

Får jeg smerter efter fjernelsen af visdomstanden?

Der vil selvfølgelig være nogle komplikationer efter sådan en operation. Det kan ikke undgås, og det er helt naturligt.

I løbet af det første døgn vil du for eksempel kunne bløde fra hullet efter tanden.

Du skal undgå at ryge og at drikke varme drikke, og du skal være på flydende kost, indtil bedøvelsen er ude af kroppen. Dernæst kan du gå over til blød kost.

Dit underansigt vil typisk hæve op.

Der vil også være smerter forbundet med en fjernelse af visdomstænder, men disse tages der smertestillende medicin for, således at dit smerteniveau blive udholdeligt.

Du skal forvente, at der vil være en periode efter operationen, inden det hele er helt helet op. Der kan gå imellem et par uger til nogle måneder. Det afhænger af, hvor kompliceret en operation du har haft.

Kan der opstå bivirkninger?

Der er altid en vis risiko for bivirkninger efter en operation. Derfor bør du være ekstra opmærksom på, hvordan området reagerer efterfølgende.

Kontakt din tandlæge, hvis du oplever tiltagende smerter, føleforstyrrelser eller andre opståede symptomer, som du bliver urolig over.

Det kan være helt almindelige eftervirkninger, eller det kan være noget, der kræver behandling. Derfor er det vigtigt, at du mærker nøje efter.

stressed

Stress er en skjult dræber i vores dagligdag

Mange mennesker forklejner vigtighed i økonomisk stabilitet. Tager vi eksempelvis udgangspunkt Maslows gamle behovspyramide ligger de fysiske behov nederst. Det er disse behov, som bliver dækket ved en fast stabil indtægt. Har man ikke en fast stabil indtægt kan det ultimativt resultere i man ikke har penge til mad, penge til husly og så begynder stress’en at melde sig. Der er mange ting man kan gøre for at undgå at have denne følelse. Et godt eksempel er en a-kasse. En a-kasse giver dig finansiel sikkerhed i tilfælde af du bliver ramt af akut arbejdsløshed.

TIP: Mangler du penge, så kan du ansøge om et lån hos Santander.

En A-kasse er et krav for undgå at en eventuel arbejdsløshed har betydelige konsekvenser for din økonomi

I Danmark har vi et socialt sikkerhedsnet, som der er delte meninger om. Det sikkerhedsnet betyder at du kan minimere dine daglige stress bekymringer såfremt du tager dine forholdsregler. For I Danmark har man 2 muligheder når man er arbejdsløs men den ene kræver forarbejde og den anden kan have katastrofale følger.

En a-kasse betyder du ikke skal ændre dit liv radikalt

En A-kasse såsom ASE betyder at du får et eksistensgrundlag at leve for såfremt du bliver arbejdsløs. Derfor skal du ikke stresse over din dagligdagsøkonomi samtidig med at du skal bekymre dig om at finde et nyt arbejde.

For der er visse regler forbundet med en a-kasse. For i mange henseender virker den ligesom den bliver kaldt en arbejdsløshedsforsikring. Det vil sige at den ikke træder i kræft med det samme når du tegner den. Du skal have betalt den en given periode førend du kan kvalificere dig til at modtage en ydelse. Men har du betalt til a-kassen har du mulighed for at få penge når du bliver arbejdsløshedsunderstøttelse.

Det er ikke kun økonomisk hvor en a-kasse kan gøre en forskel

Mange tror at en a-kasse kun berettiger dig til penge og det er det eneste sted For en a-kasse kan også hjælpe dig med uddannelse og vigtigst af alt rådgivning hvis du skulle blive arbejdsløs. Det kan minimere dit stressniveau betragteligt at du har et lyttende og rådgivende øre.

Konsekvenserne ved ikke at have en a-kasse kan være betydningsfulde

Der hvor en a-kasse viser sin vigtighed er ved de konsekvenser det medfører hvis du ikke har en. For at modtage alternativet til dagpenge, som er kontanthjælp, skal du i modsætning til hvis du er på dagpenge sælge/bruge alle dine midler. For I Danmark er reglerne skruet sådan sammen at det offentlige kun tager sig af dig hvis du ikke selv kan. Det betyder at hvis du har en bil, så skal den sælges, hvis du har en ejerlejlighed/hus som du ejer, skal ejendommen også sælges. Har du en pensionsopsparing skal den ligeledes hæves.

Så overvej nøje om du ikke bør melde dig ind i en a-kasse, så hvis uheldet skulle være ude og du ender med at blive arbejdsløs så har du en mulighed for at få finansiel understøttelse og som samtidig kan rådgive dig og hjælpe dig med at finde et job.