5 gode råd til sundere tænder

”Du har sådan et smukt smil”, dette er et kompliment, som mange mennesker længes efter at høre. Tænderne og smilet kan nemlig være nogle af de mest charmerende træk ved et menneske, men desværre skammer mange mennesker sig over deres tænder af den ene eller anden grund. Derfor vil denne artikel give dig fem råd til, hvordan du kan få sundere tænder!

Lad os starte med det mest simple af de fem råd – Drik vand! Det lyder så banalt, men det har rent faktisk en yderst god virkning på din mund og dine tænder. Vand er den mindst skadelige væske, som du kan indtage. Vandet fjerner tørheden i munden, som eller kan føre til caries, som til daglig kaldes huller, svampeinfektioner, syreskader og betændelse i tandkødet.

Du må spytte, men ikke skylle

Spyt, ik’ skyl! Sådan kan du let huske råd nummer to. Når du har børstet tænder, så kan du nemlig med fordel beholde tandpastaen i munden ved ikke at skylle munden med vand efter børstningen. Grunden til, at dette virker godt for din mund, er, at fluoren virker bedre, hvis den ikke bliver skyllet væk. Fluoren arbejder effektivt på at dræbe bakterier i din mund, så derfor vil du gerne undgå at fjerne den.
Råd nummer tre er nødvendigt, før du kan opfylde råd nummer to. Anvend tandpasta med fluor!
Fluoren gavner din mund på mange måder. Den modarbejder det syre, som kommer ind i vores mund gennem føde og drikkevarer. På den måde så beskytter fluoren emaljen mod syreangreb.
Man har fundet ud af, at fluor er meget gavnende for tænderne for næsten 100 år siden. Her blev der lavet en undersøgelse, som viste, at i områder hvor der er fluor i drikkevandet, der opstår der 66% mindre huller i tænderne hos beboerne, fremfor steder hvor drikkevandet ikke indeholder fluor.

Hold syrepauser og udskift sodavanden

Syre er rigtig dårligt for tænderne, da det angriber emaljen. Dog er der syre i rigtig mange fødevarer og drikkevarer, som vi indtager til dagligt. En af de værste fjender er dog cola og andet sodavand. Derfor kan du med stor fordel udskifte colaen med gavnende væsker, som for eksempel kan være vand.
Hvis du drikker sodavand om aftenen, så kan du stadig gøre noget godt for din mund. Det værste, du kan gøre, er at bunde din cola og herefter børste dine tænder. Efter indtagelse af syreholdigt drikke har munden nemlig brug for en såkaldt syrepause. En syrepause er kendetegnet som den periode af tid, efter man har indtaget drikkevarer eller andet, som indeholder syre, og indtil man børster sine tænder.
Så hvis du gerne vil gøre dine tænder sundere, så kan du med stor fordel skifte noget af sodavanden ud med kildevand, og husk at vent et stykke tid før du børster tænder, hvis du har drukket sodavand eller andet syreholdigt på slutningen af dagen.

Se her, hvis du gerne vil finde en tandlæge, som kan give dig gode råd, og som kan behandle dine tænder!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *