Midtvejskrise – sådan tackler du det som mand

De flest prøver på et tidspunkt at få en midtvejskrise. Det kan være i alderen hvor de nærmeste venner alle får børn, og du ikke føler du er klar selvom konen/kæresten er. Det kan også være aldersbetinget når man rammer de 30, 40, 50 og føler at hele ens verden nu går i stå.

Hvilke følelser får man, under en midtvejskrise.

De flest får en følelse der minder om den følelse man har, når man er deprimeret.

Man har ikke meget glæde i hverdagen, det føles tungt at komme op om morgenen og man ser ikke rigtig frem til noget der skal ske. Ens fokus falder også drastisk, det være sig både på arbejdet hvor ens arbejdsmoral ikke kan holde takt med den vante, det kan være i forhold til partneren derhjemme som man ikke glæder sig over og det kan være ens tidligere så passionerede hobby, der pludselig virker så ligegyldig og overflødig.

Husk at vise andre at du har problemer

Mange mænd synes de er supermænd. Derfor er de fleste rigtig bange for at vise sårbarhed, og bede om hjælp hvis de når ud i en krise ala midtvejskrise. Det er lige som når man hører, at mange mænd ikke kommer til lægen i for tide, da de synes de klarer tingene selv og uden lægen.

En rigtig godt start vil være at erkende, at man har brug for hjælp samt at kunne vise man er sårbar over for sin partner og sine venner. De kan tit og ofte også være en rigtig god hjælp, til at få dig tilbage på rette spor.

Tips til at komme over krisen

Erkendelses er det første step mod at komme ud af krisen. Alle mænd er ikke supermænd konstant, og derfor er det vigtigt at du kan erkende hvis du har problemer.

Lyt til kroppen. Den er rigtig godt til at sende signaler om hvornår er nok. Psykiske problemer sætter sig tit og ofte også på fysikken. Derudover er dit humør også en god indikator.

Lev i nuet og accepter dig selv og dit lev, det er en rigtig vigtig del af at komme over krisen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *