3 årsager til at droppe colaen

Igennem de seneste generationer har der ikke været nogen tvivl om, at det er usundt at drikke cola. Alligevel er der millioner af mennesker på verdensplan, der drikker cola hver eneste dag, og langt de fleste kan ikke se nogen grund til at lade vær. Og det er skam ikke kun børnene, der bliver ramt her. Lige så mange voksne mennesker er også med på bølgen, når det angår sodavand, og det er deres ansvar at sørge for deres børn ikke får adgang til det. Men hvis man selv drikker det, så er det svært at holde det væk fra sine børn også.

Selvfølgelig kan forældrene ikke klandres for noget, hvis børnene selv vælger at drikke sodavand, når de er blevet teenagere. Der begynder man ofte at tjene sine egne penge, og derfor kan man selv bestemme, hvad man vil købe for de penge. Og hvis det er cola, man har lyst til, så er det cola, man køber. Men cola er utroligt skadeligt for kroppen, blandt andet fordi det indeholder så meget sukker, som det nu engang gør. I en normal halv liters cola er der omkring den mængde sukker, der svarer til 25 sukkerknalder. Og det er der altså ikke nogen mennesker, der har godt af at indtage hver dag.

Den første grund til, at du skal lægge colaen på hylden og finde noget andet at drikke i stedet for (gerne vand) er de store chancer for at blive overvægtig. Indtager du en halv liter cola eller sågar mere hver eneste dag, så vil du hurtigt kunne se på vægten, at den ikke går i den rigtige retning. Så hvis du gerne vil gøre dig selv en tjeneste og være med til at stoppe en eventuel overvægt hos dig selv, så er det bare med at få hældt den cola ud i vasken, og det er lige med det samme. Hvis du selv er overvægtig lige pt., så ved du selv, hvor ufedt det er.

En anden god grund til at droppe din cola er på grund af dine tænder. Hvis du holder af dine tænder, og hvis du gerne vil have dem i mange år fremover, så skal du ikke udsætte dem for cola. Sukker er med til at give dig huller i tænderne, og når der er 25 sukkerknalder i bare en halv liter, så prøv at tænk på hvor meget sukker du hælder i munden på bare en uge eller en måned. Døjer du med dårlige tænder, og er du storforbruger af sodavand, så er det måske et godt sted at starte med at skære meget ned.

Den sidste årsag til at drikke vand i stedet for cola er risikoen for at få sukkersyge. Hvis du drikker meget cola og ikke dyrker motion, så er du i risikogruppen for at udvikle sukkersyge, som man i værste fald kan dø af. Så hvis du gerne vil gøre dig selv og din krop en tjeneste, og hvis du gerne vil leve en hel del år, så er det altså bare med at få skiftet den cola ud nu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *