cykling er sundt

Tag cyklen og styrk din sundhed

Drømmer du om, at få en bedre kondition eller styrke din sundhed, men mangler du tid og overskud i hverdagen til, at få passet 60 minutters motion ind, som er Sundhedsstyrelsens anbefaling? Så kommer her et let og meget enkelt råd til dig: Lad bilen blive hjemme i indkørslen, og hop på cyklen til og fra dit arbejde, din uddannelse eller indkøbsturene. Du får gratis motion, frisk luft, og du vil derfor være mere oplagt til dagens andre gøremål.

Det kræver faktisk ikke ret meget, andet end du har en cykel, som kan køre, samt en smule overskud fra din side af. Du vil til gengæld oplevet, at overskuddet i hverdagen stiger, og din lyst til motion og anden aktivitet bliver bedre.

Hvis du overhoved ikke er vant til, at dyrke motion i din hverdag, vil cykelturene det første stykke tid være hårde og til tider trættende for dig, at overkomme. Men med tiden vil dit overskud stige, og du vil ikke længere tænke på cykelturen som motion, men nærmere et transportmiddel for dig, når du skal til og fra din arbejdsplads. Når dit overskud stiger, får du måske mod på større udfordringer. Man kan aldrig vide.

cykling er sundt

Den lette vej til bedre sundhed

Det kan være svært i en stresset hverdag, at finde tiden til, at skulle motionere i omkring 60 minutter. Ikke desto mindre er det, den anbefaling, som kommer fra Sundhedsstyrelsen. Det kræver dog heller ikke ret meget omlægning af dine hverdagsrutiner, hvis du ønsker, at overholde styrelsens krav nogenlunde. Hvis du eksempelvis har 5 kilometer til arbejde, kan du, hvis du cykler til og fra arbejde, komme op på mellem 40 og 50-60 minutters motion. Hvis du er hurtig, og tager en omvej hjem, kan de 60 minutter sagtens nås. Hvis du derudover følger dit barn til eftermiddagsaktiviteter, eller blot henter dem fra skole på cykel eller gåben, får i både motion og kvalitetstid sammen.

Det kan derfor ikke opfordres nok gange. Skift den daglige køretur i bil til og fra arbejde ud med, at hoppe på cyklen og få gratis motion og transport. Det er både sundt for dig og din kondition, men på sigt vil det også spare på dit benzinforbrug og din pengepung.

 

Find råd og vejledning

Hvis du er ny på cykelstierne, og gerne vil give din cykel et nyt liv, så kan det være den trænger til udskiftning af gear, pedaler, dæk eller cykelslanger. Der er altid råd og vejledning, at hente os cyclingshop.dk. Her finder du alt i udstyr, både til dig og din cykel. Du finder desuden en del artikler og vejledning til, hvordan du får mest ud af din cykling, så du får den bedste gratis motion overhoved.

Hvis du har fået mod på, at lade bilen stå, og hoppe på cyklen i stedet, så tjek hjemmesiden ud. Måske du bliver klogere på, hvordan du kommer i bedre form, ved blot at cykle til og fra arbejde, bruge cyklen til, at handle ind med og hente børn. Det gavner både din sundhed og din økonomi på længere sigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *